Книгата "Заедно под Слънцето", Хелиана Стоичкова

Последната книга с разкази е завършена  и е в редакция. Въпреки, че и в нея има определен вид сюжети книгата ми се струва ведра. Но понеже имаше толкова много кукички пуснати на различни места и в нея и в другите книги с разкази реших, че е време да завържа част от въженцата в романа "Общества на Абсурда".  Веднага след него ще започна романа "Ферма за свинско месо". В тези два романа се съдържат неща, които само бяха загатнати в разказите. Единият стана по-динамичен и представящ средата, а втория ще се занимава с по-детайлна картина на това как се чувства един човек в тази среда.

Това са истории, които се случват успоредно и може да се докоснат в някои точки. Точно както при разказите има допир на някои места. 

Но със завършването на "Заедно под Слънцето" отворих следващата стъпка с разказите и това е "Вечерно купе". Тя отдавна чакаше да й дойде реда и част от историите вече са измислени. Веднага след двата романа ще продължа с нея. 

И никога не бива да спираме да търсим въпроси за нашите отговори. Защото отговори за нашите въпроси не винаги ще получим.