Приказка Джентълмен по рождение, Хелиана Стоичкова

Съдържание
 

Приказка за джентълмен по рождение
Приказка на Арамис за смелостта
Приказка за магаренцето
Приказка на Портос за честността
Приказка на Атос за справедливостта
Приказка на духа на приказките за щедростта
Приказка на полицая за търпението
Приказка на полицая за благоразумието
Приказка на полицая за умереността

Автор Хелиана Стоичкова
Илюстратор Хелиана Стоичкова

ISBN 978-619-7598-22-3

Формат 23.5 / 16.5
Корица мека
Илюстрации черно-бели
Страници 100 стр.

Жанр детска приказка 



Приказка за джентълмена по рождение

Една вдъхновяваща книга, която ни разказва за приключенията на Петър в търсене на обич и разбиране от татко си. Приключението му се оказва не само странно и причудливо, но му дарява едни от най-красивите спомени и истории за разказване. По пътя на своето израстване Петър научава няколко интересни и поучителни истории.

Това е петнайстата книга с детски приказки на Хелиана Стоичкова. Всяка книга съдържа отделни истории и по-малки приказки, които са тематично обвързани с основната история. Или представят сюжет, който има някакво отношение към нея.

Книгата съдържа своеобразен реверанс към френският писател Александър Дюма и в нея са включени истории съобразени с добродетелите според Емануел Кант. Тази книга говори на децата за честността, смелостта, щедростта, доблестта и още много други добродетели, които децата притежават, овладявати тепърва ще изградят в себе си. Каквито са и търпението и благоразумието.

Книгата е забавна, интригуваща и въпреки, че в нея се говори за добродетелите те са поднесени по един очарователно непосредствен начин.