Гръм и мълнии! Близо ли сме до дъното?, Хелиана Стоичкова

Махнаха Ну Погоди уж заради цигарката, но всъщност защото не искаха децата да се докосват до нищо друго освен до техните продукти. Днес сме свидетели на абсолютна гавра както с децата, така и възрастните, защото това извращение нито е храна, нито мястото му е в магазините. Ако бяхме част от един нормален свят това сега щеше да е повод за грандиозен скандал и щеше да бъде класифицирано точно по начина по който трябва да бъде класифицирано, а именно перверзия. Защото това е една обикновена перверзия и тя е толкова просташка, че ако човек трябва да напише точно какво мисли по въпроса трябва да използва богатите дебри на сръбския поздравителен език. За чий чеп ще му е на един нормален човек да пълни гушата на някой търговец, който ще падне толкова ниско и ще сложи тези продукти на рафтовете на магазина си. Честно признавам, че видя ли тези неща някъде, кракът ми повече няма да стъпи там. Точно както направих с всички търговски обекти, които се бяха опитали да бъдат прекомерно педантични преди година и половина и стигнаха до гонене на клиентите си. И ние много добре знаехме, че ги грози глоба и въпреки това отсякохме. Щом си толкова старателен ще се оправиш и без мен. И ето, днес причината да са педантични я няма, но магазините им остават непосетени. Същото ще се случи и с тези, които поставят това на рафтовете си. Тази изгъзица няма място на пазара и е хубаво онези, които го намират за забавно да си дадат сметка, че равнозначно би било да се пусне салам с аромат на Х, хляб с аромат на лайна, сирене с аромат на... Поправям се. Това отдавна е на пазара, но поне са го кръстили културно.  

Перверзиите никога не трябва да бъдат афиширани, налагани, разпространявани широко и още по-малко да бъдат на свободен достъп. Аз не спирам да говоря, че не е нормално 10 - 13 годишни деца да гледат софт еротика и порно манга представена като красиви картинки. Да, те са красиво нарисувани, но са все така еротика. И тази еротика е предназначена не за 13 годишни момиченца, а за батковците. И няма сила, която да ме убеди, че едно дете, което се срамува да говори за секс и още не е готово и узряло да осмисли темата по нормален начин може да им достъп до еротични картинки и да им се възхищава все едно са скулптури на Микеланджело. Но същите тези деца да не знаят кой е тоя дебил Микеланджело и какво общо има той с изкуството. Така, че по наклонената плоскост освен купища олигофрения, несилие, смърт и еротика сега виждаме откровени перверзии. Не ме разбирайте погрешно, не съм чак толкова задръстена, но има една граница на приличието, която не трябва да бъде преминавана защото резултатът ще хвърли всичко и всички в транс. Един масово оргиен, садо мазо, хипер куул, модерен и първичен транс. Защото имаме приятели, които са поживяли на някои места по света и само садо мазо им е в устата. Как пък нещо друго не видяха, как пък нещо друго не прихванаха, а точно това. Отново не ме разбирайте погрешно. Но това са лични неща и те не могат и те не трябва да бъдат допускани вътре в общия културен фон. Онова, което со кратце наричаме култура. Онова, което ви прави хората, които сте. Няма нищо красиво в това, няма нищо пикантно. Това е обикновена спекулация с една щикотлива тема и не е направено само с цел печалба. Бъдете сигурни. Това са социални експерименти и социални проекти, които се разработват търпеливо и упорито. И трябва да бъдат отрязвани още в зародиш. Погнусата не е от темата, а от начина, по който е представена и всеки възрастен с малко разум в главата ще го разбере. Ние не сме някакви монахини, бабите ни идват от семейства с по 13 деца. Как пък са оцеляли през вековете без чипс с вкус на Х и В?!

Няма друг начин да бъде определено това течение на обезкостяване на интегритета както на жената така и на мъжа. Какво е един мъж ако не вкус на Х?! Така ли е?! Какво е един мъж ако не една тояга намазана с чипс?! Хайде да погледнем малко директно на нещата. И какво е една жена ако не парче месо с определен мирис?! Кой и как е позволил тази деградираща и деноминища символика да бъде пласирана по този начин? Някога намирахме за просташки повечето квалификации от такъв характер. Те са просташки. И изведнъж идва някой и ви ги пласира като храна?! В интимните си отношения с другия пол ние можем да си говорим каквито искаме глупости, но кога е било прието тези неща да бъдат афиширани? Кога? 

Мъжът не е един обикновен член. Мъжът е човешко същество, което има интегритет, достойноство, своя лична харизма. Обикновено излъчва сигурност, сила и увереност. Мъжете са основни защитници на семейството и като най-силни физически в него са натоварени и с най-голяма отговорност. Мъжете са изключително социално адаптивни и намират начини да се позиционират така в обществото, че да осигурят на себе си и на онези, които обичат не само препитание, но и психологическа увереност и воля. Мъжете са изключително важни като модел на поведение за децата, защото без този стабилен модел често се появяват аномалии в развитието на подрастващите. Мъжът създава предпоставка за зрели отношения, мъжът е онзи, който има истински контрол отвръщайки на доброто с добро на лошото подобаващо. Мъжът създава основата за семейното огнище, където жената да му се довери и гради заедно с него. Тук не става въпрос за пари, става въпрос за отговорност и уважение. Мъжът хваща сопата в ръце, ако се появи враг. Мъжът учи синовете как да бъдат достойни мъже. Мъжът трябва да вдъхва доверие.  И изведнъж чипс с вкус на Х. 

Нека дамите не се чувстват пренебрегнати. За тях мога да кажа два пъти повече положителни неща.